Een middagje MVO, hoe kostbaar…

Vrijdag 15 november jl. was NDA Incasso weer te gast bij het St. Elisabeth Gasthuis in Amersfoort. Voor het 3de jaar achtereen bezochten onze medewerkers de bejaarde medemensen in het verzorgingstehuis om een middagje spelletjes te doen met elkaar. Het lijkt allemaal ogenschijnlijk niet zo bijzonder en spannend, maar het overvalt ons telkens weer hoe veel plezier de bejaarden hieraan beleven. Zo ook dit keer weer.

Samen een kopje koffie of chocolademelk drinken met iets lekkers erbij, een spelletje doen met elkaar – variërend van een ballonspel tot ganzenborden of sjoelen, er is van alles – en vooral ook samen zingen! Dat laatste kunnen de oudjes geweldig goed en we blijken in staat te zijn om een paar uurtjes gein en plezier in het tehuis te brengen. Niet iedereen in het tehuis kan of wil mee, maar diegenen die er zijn genieten volop.

En omdat het de derde keer is dat we zo’n middag met elkaar hebben, weten we intussen in het tehuis ook aardig de weg. Begroeten medewerkers ons met veel plezier. Zwaaien we naar bekende gezichten van het jaar ervoor. Of horen we dat mijnheer A. of mevrouw B., waar we vorig jaar zo’n lol mee hebben gehad, helaas niet meer leeft. Want ook dat komt hier uiteraard voor.

Als aan het einde de deelnemers één voor één weer worden teruggebracht naar de gezamenlijke huiskamers op de diverse afdelingen is het niet zelden dat het afscheid met een traan gepaard gaat. En ook op de NDA-ers telkens weer indruk maakt. We zijn een middagje onderdeel onder de noemer ‘MVO-activiteit’, maar het is meer dan dat. Het is iets terug doen voor een medemens, het is proberen iets toe te voegen – hoe kort ook – aan iemands leven. Een lieve glimlach, de warme aai of een fikse handdruk, daar doen we het voor. Het was weer fijn, veel dank St. Elisabeth Gasthuis!

NDA Incasso is al jarenlang founder van Matchpoint Betrokken Ondernemen in Amersfoort. Op de vraag of we ‘niks beters te doen hebben’ geven we al lang geen antwoord meer, maar beantwoorden we met een meewarige blik. Die personen hebben het helaas nog lang niet begrepen. Er valt nog veel te winnen, kijk op de website wat ú voor de medemens kunt doen!