NDA helpt Eemstadboerderij

Op vrijdag 8 juni zijn drie medewerkers van NDA Incasso naar de Eemstadboerderij in Amersfoort geweest. Samen met de aanwezige vrijwilligers is geholpen op het land en in de kas. De werkzaamheden bestonden uit het planten van verschillende soorten groenten, het aanleggen van een border in de kas, maar ook het wieden van onkruid.

Eemstadboerderij ontwikkelt stadslandbouw in Amersfoort. Het doel is om duurzame landbouw in de stad te brengen. Eemstadboerderij maakt het mogelijk voor Amersfoorters om voedsel, zonder kunstmatige bemesting en chemische bestrijdingsmiddelen, dichtbij huis aan te schaffen.  Door het rechtstreeks op te halen bij de boer, wordt de energie voor transport en opslag bespaard. Zij stellen hierdoor elke Amersfoorter in staat om milieuvriendelijk te eten.  Zo komt het krakend vers op je bord. Het is extra leuk dat zij ook groenten  verbouwen die je niet in de supermarkt vindt.

Door de slechte weersomstandigheden zijn eerst de werkzaamheden in de kas uitgevoerd. Later werd het droog en kon er op het land gewerkt worden. Het was bijzonder leerzaam en gaf voldoening!

Het contact tussen NDA Incasso en Eemstadboerderij te Amersfoort is tot stand gebracht dankzij Matchpoint Amersfoort.