NDA Incasso genomineerd voor innovatieprijs

Op 7 november a.s. wordt op de Credit Expo de ‘VVCM/MaxCredible Credit Management Innovation Award’ uitgereikt. NDA Incasso is genomineerd met een product, de NDAkte. Sedert 2013 wordt deze akte ingezet als een (relatief goedkope) oplossing tussen schuldeiser en schuldenaar, waarbij de schikkingsuitkomst in een notariele akte wordt vastgelegd en er dus een executoriale titel is.

Aanleiding
Tegenwoordig hikken schuldeisers aan tegen de torenhoge kosten om te procederen (met name door de hoge griffierechten). Veelal zijn zij risicodrager en moeten ze de kosten voldoen als er geen verhaal bij de schuldenaar aanwezig blijkt te zijn. De schuldenaren daarentegen moeten soms vele jaren aflossen op deze hoge kosten, terwijl het aflossen van de oorspronkelijke hoofdsom moeizaam in beeld komt of zelfs niet aan de orde is. Dat zou anders moeten kunnen, aldus NDA en daarom ontwikkelden wij de NDAkte. Een praktische en relatief goedkope oplossing voor alle betrokken partijen. Daar zijn we trots op, want dat is wat wij verstaan onder ‘incasseren met een menselijke maat’.

Of NDA Incasso de prijs in de wacht sleept? Geen idee, maar op 7 november a.s. weten we het. We houden u uitaard op de hoogte!

Naschrift: nee, we mochten de prijs helaas niet in ontvangst nemen. Helaas inderdaad, maar niet getreurd; we zijn wel (nog steeds) trots en blij met de nominatie! Als winnaar kwam uit de bus CoPay Bouw en vanaf deze plek feliciteren wij hen van harte!